събота, 17 май 2014 г.

MET Gala 2014 - балът на Института по костюмите

Ако до този момент не сте чували за това събитие, ще направя кратко пояснение - това са "Модните Оскари", които всяка година събират на едно място дизайнери, холивудски звезди и топмодели. За разлика от Оскарите, обаче, това събитие има тема, а за мъжете и дрескод (който не всички уважават). Тази година темата беше "Чарлз Джеймс: отвъд модата". Този Джеймс е първият котюр дизайнер в Америка. Балът се проведе в музея Метрополитън, Ню Йорк, а един от домакините беше самият Оскар де ла Рента. А сега предстои да разберем кои звезди бяха най-добре облечени и кои...не съвсем.


Започваме с Кейти Холмс, в жълта рокля на Marchesa (на роден български - Маркеза, не Марчеса!) - може би е искала да блести като слънце, или пък да прилича на Бел от "Красавицата и звярът", но за съжаление е далече. И от двете. Горната част изглежда странно смачкана и оставя впечатление за липса на бюст, а знаем, че по принцип Кейти може да се похвали с такъв!


Ким Кардашиян се е спряла на тъмносиня рокля от Lanvin. Римската талия е добро решение за излишните килограми, цветът много й отива, но... всички тези набори и огромната цепка развалят всичко. Да не говорим за ежедневния фасон на обувките и прическата. Кание Уест, обаче, се е погледнал в огледалото преди да излезе! Даже е спазил дрескода (бяла вратовръзка и украшения).


Продължаваме анти-класацията с Бионсе. Камъчета, камъчета, ОЩЕ КАМЪЧЕТА! В комплект с дълбоооко деколте и любимата на нашите баби воалетка. Добре, че са красивите обици, иначе бихме я взели за вдовица, само че от филм за възрастни...


Плътно зад Бионсе, с малко по-малко камъчета, но пък с множество перца, се нарежда Лупита Н'ионго. Може би целта й, както беше на Оскарите, е била да демонстрира връзката с родната Етиопия. Хубаво е да не забравяш откъде си тръгнал, но в случая Лупита просто е прекалила. Тази рокля е по-подходяща за карнавал, отколкото за събитие от този калибър. Няма нужда да обяснявам защо, нали?


Това е Бри Ларсън и според нея на бал се ходи ето така, плюс обувки на бос крак. И за да не реши някой, че съм зла и несправедлива, ето и близък кадър. Кич от най-висока класа, дело на...Prada. Къде е сега Мерил Стрийп (в ролята на модната редакторка) - да се разкрещи какъв е този ужас и да предаде няколко урока по стил?


Сара Джесика Паркър е с рокля на Оскар де ла Рента - даже ви го е написала отзад на шлейфа, в случай, че не се сетите! Много лансирана и погрешно считана за модна икона, Сара доста често се появява с подобни меко казано ексцентрични тоалети. Погледната отпред, роклята би могла да мине за красива, особено ако махнем презрамките. Но отзад е същинско бедствие!Ето и една млада дама, за съжаление също лансирана погрешно като модна икона. Тази рокля е на Шанел и е абсолютно отклонение от класическата изчистена линия на техните дрехи. Пънк-прическата и официалните обувки всеки момент заплашват да се "сбият", а прозрачната долна част и строгото горнище просто няма кой да ги разтърве.


Завършваме парада на неподходящо облечените с Дита фон Тийз. Тази жена има безупречен стил, но този ден май той е бил в отпуска. Този тоалет е на Zac Posen, но определено има какво да се желае от горната му част. Дита сложи силикон, за да съживи бюста си след раждането и кърменето - въпросът е защо пък сега го е скрила?!


Дотук с изцепките! Рияна е на ход! Със своя авторска одежда в бяло. Ефирна и красива, много близо и все пак далече от пошлостта, въпреки разголеното коремче. Ни най-малко не сме очаквали да я видим в едноцветен тоалет, особено пък бял, но не можем да отречем, че се е справила прекрасно.


Това е Лили Алдридж в рокля на Майкъл Корс. Не я познаваме, но вече знаем нещо важно за нея - има чувство за стил. Сребърното е много капризен цвят и е много лесно да се прекрачи границата с официалното и класното, но Лили знае къде е тя и усмихнато ни го демонстрира. Погледнете само как падат тези сребърни вълни - сега вече знаете защо човекът отзад (с очилата) е зяпнал така.


Каролина Куркова нагледно показва как един екстравагантен и на пръв поглед не особено официален десен може да се настани върху бална рокля. Този път Marchesa са сътворили истинска прелест! Цветът контрастира с бялата й кожа и русата й коса - точно като принцеса от приказките. Неслучайно жените от източна Европа са смятани за най-красиви и най-стилни!


Ето я и Блейк Лайвли в тоалет на Gucci. Перфектна линия, умерено деколте зашеметяващ шлейф. Не харесвам нито Блейк, нито този цвят, но е факт, че Клюкарката е едно от най-красивите попадения на вечерта. С едно малко изключение...


...а ето го и него! Ослепителната Моника Белучи. Господарката на мъжките сънища отново е в онова огнено червено, което толкова отива на горещата й италианска кръв. В съчетание с дантелата, този тоалет носи почерка на фатална жена, който е така типичен за Моника. Единствената забележка е кадифената връв, с която е хванато наметалото - някак простее на общия фон. Но пък това червено...ех, това червено!

Няма коментари:

Публикуване на коментар