сряда, 19 февруари 2014 г.

Седмица на модата в Лондон


Днес завърши Седмицата на модата в Лондон. Като водещи тенденции се очертаха:

1. Кожа (естествена и изкуствена) - любима материя в северните ширини, както и в някои съвременни субкултури. Моделите са на Roberto Cavalli и Topshop Unique.












2. Плисета - ретро препратка към училищните униформи, които са на път отново да навлязат масово. Моделът е на Mary Katrantzou, плисетата са съчетани с етно мотиви. Дизайнерката с гръцки корени най-после се е отървала от изцяло шарените одежди, които постигаха ефект на калейдоскоп. Материята е ефирна и не предполага разходка по магазините, но пък е добър избор за някой вечерен летен коктейл.


3. Черни кожени ботуши - всяка жена ги има, някои удобни, а други - не съвсем. Лесен и евтин начин да сме в крак с тенденциите за тази пролет. Моделът на Antonio Berardi беше един от най-екстравагантните на изложението.


4. Чанти - предимно обемни, с ръчни апликации (Burberry). Отново бяха силно застъпени чантите тип клъч. Ако имате някоя чанта с интересна апликация, сега е моментът да я извадите на показ!


5. Цветове - черно и ярко синьо. Мастиленият цвят беше номер едно цяла зима, сега отстъпва място на по-наситен нюанс, досущ като небето през месец Март (или поне се надяваме). Роклята с флорални мотиви и син деним е дело на шотландския дизайнер Holly Fulton. Всъщност, ризата отдолу е напълно излишна - и без нея тоалетът е ефектен и завършен. Лъскавият син тренчкот е на Burberry и е от предишна колекция, но е напълно в крак с тазгодишните тенденции. Разбира се, изисква се голяма доза смелост, за да блести човек по този начин (буквално и преносно). Черната рокля с кринолина е много добро попадение за някоя готик-дама, която все още не е решила какво да облече за бала. Универсален цвят, интересен модел и не изисква кой знае какви бижута.


Няма коментари:

Публикуване на коментар